Dones que anaven pel món. Estudi etnogràfic de les trementinaires de la Vall de la Vansa i Tuixent (Alt Urgell) (Temes d'Etnologia de Catalunya) por Joan Frigolé Reixach

Dones que anaven pel món. Estudi etnogràfic de les trementinaires de la Vall de la Vansa i Tuixent (Alt Urgell) (Temes d'Etnologia de Catalunya) por Joan Frigolé Reixach

Titulo del libro: Dones que anaven pel món. Estudi etnogràfic de les trementinaires de la Vall de la Vansa i Tuixent (Alt Urgell) (Temes d'Etnologia de Catalunya)

Autor: Joan Frigolé Reixach

Número de páginas: 240 páginas

Fecha de lanzamiento: June 1, 2007

ISBN: 8439375115

Editor: Generalitat de Catalunya

Joan Frigolé Reixach con Dones que anaven pel món. Estudi etnogràfic de les trementinaires de la Vall de la Vansa i Tuixent (Alt Urgell) (Temes d'Etnologia de Catalunya)

Dones que anaven pel món. Estudi etnogràfic de les trementinaires de la Vall de la Vansa i Tuixent (Alt Urgell) (Temes d'Etnologia de Catalunya) por Joan Frigolé Reixach fue vendido por EUR 11,00 cada copia. El libro publicado por Generalitat de Catalunya. Contiene 240 el número de páginas.. Regístrese ahora para tener acceso a miles de libros disponibles para su descarga gratuita. El registro fue libre.

Monografia de recerca sobre les trementinaires, venedores ambulants d'herbes i r emeis naturals per a la gent i el bestiar. El text descriu la seva posició a la societat local, els seus coneixements i pràctiques, la seva contribució a l'econ omia domèstica i el seu paper en la interrelació de la muntanya amb el pla. L'ac tivitat d'aquestes dones va minvar, fins a desaparèixer del tot, a partir de mit jans del segle XX. Cap a la fi del segle la figura de les trementinaires fou rec uperada i convertida en un bé patrimonial i en símbol d'identitat local amb la c reació del Museu de les Trementinaires a Tuixent (Alt Urgell).